Всім привіт, субаристи. Купив американця 16 року, пробіг 60тис.км., є декілька питань по коробці. Машина в мене перша, вчився їздити на ручці. Власне через те що я недосвідчений було декілька затупів, тепер гризе чи не угробив коробку. Перше – двічі забував зняти ручник, але проїхав на ньому метр-два, по відчуттях ніяких наслідків немає. Друге – дуже різко переїхав високий бордюр, вдарився колесом правим. Після цього є нюанс – якщо раніше гідротрансформатор в мене блокувався після 20км/год(їжджу я зовсім не агресивно, зі світлофора я останній), умовно легко жму газ, йде набіо 1500об/хв, далі блок і скидає до тисячі, то зараз якщо трошки активніше нажати газ, блок ніби не спрацьовує – 1500об/хв, пробує впасти до 1300, і різко знову 1500. Ударів, пінків і тд немає, хіба якщо їхати накатом і швидкість впаде до 20, то при нажатті на газ є легенький ривок, але це в теорії бублик працює(або ні). Також при їзді по поганій дорозі обороти скачуть 1000, далі 1500, 1000 і так кілька разів. Я списую на електроніку, але все рівно стрьомно. Ще одне, при перемиканні «передач», якщо стояти ззовні або з відкритим вікном, особливо на підйомі, коробка лязгає металом як колхозний ЗІЛ. Таке було від початку, на ОД сказали що в них і салонні аутбеки так лязгають. Ще при ввімкненні режиму є легенькі штовхання, особливо в R. При тому повторю, при їзді жодного ривка чи вібрації. Масло поміняв, 8 літрів, в ОД, оригінал. Питання в наступному:
1) Така поведінка коробки норм? І наскільки такий кривий водій як я своїми діями вкоротив їй віку? Чи забити і їздити далі?
2) Як все таки на ній газувати – «знатоки» кажуть не газувати, я і нажимаю акселератор по датчику на компі на 5-8% зі старту, інколи взагалі 1-2%. Все таки страх варіаторів своє зробив.
3) На випадок чогось – ремонт варіатора у Львові взагалі реальний(соленоїди, бублик і тд), чи тільки контрактник і усе? І яка ціна
4) Цих коробок взагалі вартує боятися? Маю живого знайомого, аутбек 15 року 245 наїздив і вони реально в нього лиють масло за 300 грн і він їде. Ще в Україні мав два ДТП. Це виняток чи вони дійсно такі живучі?)
Прошу суворо не судити, все таки досвіду у мене немає. Всім добра.